Conductori de tren găsiți beți la serviciu

Așa cum este și evident, încă se mai găsesc diverși indivizi ale căror artibuții sunt foarte importante în a asigura singuranța circulației feroviare, totuși aceștia se găsesc a consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului.

Acest lucru este indicat de către reprezentanții Autorității de Siguranță Feroviară Română în urma unor controale regulate făcute în primele 3 luni ale acestui an. Aceștia au descoperit că există diverși indivizi cu atribuții foarte importante precum coordonarea și executarea operațiilor legate de stațiile de cale ferată, care consumă la locul de muncă băuturi alcoolice.

Conform unei statistici publicate de IGPR, realizate după chemarea polițiștiilor Postului de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara în urma unei sesizări pe data de 16 Martie: “Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost transportată la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii aloolemiei în sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

De asemenea pe data de 18 Ianuarie 2024, un mecanic de serviciu pe relația București Nord – Brașov a fost depistat cu o alcoolemie de 0,03% mg/l alcool pur expirat. Acesta avea de asemenea atribuții privind siguranța ciruclației mijloacelor de transport. Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice din sânge.

Conform ȘtirileProTV – Cea mai mare alcoolemie depistată anul acesta la un angajat de la căile ferate a fost de 1,39 mg/lalcool pur în aerul expirat. Acesta era de serviciu ca paznic de barieră în municipiul București.

Leave a Comment